Fast

Idag har jag en känsla av att jag har hamnat i en dum cirkel. Allt händer dag efter dag, och upprepar sig. Man gör samma sak dag in och dag ut, man är lite spontan, och fattig.
Jag vill verkligen ha ett jobb, verkligen! Men det finns verkligen inga jobb. Gör plats för oss ungdomar nu.

Kommer ni studenter ihåg när vi satt inne på skolan och åt smörgåstårta? och en av rektorerna berättade att 2015 skulle det finnas jätte många lediga jobb? Jag har för mig att det var cirka det årtalet, iofs var jag lite lullig redan då, så jag kommer inte ihåg helt. Men ska vi vänta i några år till på att få ett jobb?
Jag vill inte tvingas till studier för att ha något att göra tills det finns lediga jobb. och säkerligen, sen när de lediga jobben kommer, så kommer man vara bitter över att man inte studerade.

Nu ska jag väll vänta, och vänta lite till på att mamma och pappa kommer hem. och vänta på att Jahn kommer hem.

Kändes som en onödig dag det här...

Herregud

Vad trög jag har blivit på att uppdatera. Inte så konstigt egentligen. Man tycker att man borde hinna med så mycket på en helt vanlig "ledig" dag(jag är ledig varje dag, höhö) .
Men det gör man inte! Iaf inte jag! Jag hinner kliva upp, duscha, fli mig, diska, laga lite mat.. Kanske småplocka lite. Och sen i slutet av dagen är det lika stökigt igen. Jag vet inte varför, jag borde ha en skinande ren och asbra inredd lägenhet, men icke! Jag har fullt upp med att.. bara vara! Eller så springer dagarna bara förbi mig.

Jag tittade i kalendern, och insåg att jag hade varit ensam i lägenheten väldigt länge faktiskt. Huvva. Ibland hade det nog varit skönt att spola tillbaka tiden. Men det är nog dags att bli vuxen nu. Eller, försöka med det iaf. Till att börja med behöver jag ett jobb. Men som det ser ut just nu lär jag nog hamna på en praktikplats. Låter som jag får välja helt själv dessutom om vart jag ska vara.

I helgen var det tänk att jag skulle gå ut, och gå på mc klubben. Jag säckade ihop och kände mig bara heldepp. Grabbarna övertalade mig att följa med till Mårdsjön istället. Vilket jag också gjorde.
Jahn passade på att uppfinna ett nytt drickarspel. (han påstår att det finns, jag är tveksam!)
Iaf, han kallar det för Gin. Och man byggde en gin flaska utav korten. På något sätt och vis så blev det en blanding utav ölspelet och rosen! Det var sjukt mycket regler, och när man bröt en regel så fick man dricka 10 klunkar. Ju mer man drack, desto mer regelbrott blev det. Och när någon fick kortet tio, så fick man hitta på en till regel, eller göra om en! Det slutade i kaos!
Sen blev det att bada bastu, pojkarna var galna, dom hoppade i sjön, och jag bangade ur! Nevarh säger jag bara!

Söndag så slöade vi mest, och gjorde god middag. Idag har vi slöat också. Fast jag har hunnit köpa lite nya ljus till lägenheten! Det blev genast bättre! Och såg en jättestor tavla som skulle passa in i lägenheten.
Men istället fick jag en idé, om att börja skissa på några enkla bilder, och sen kanske köpa en stor tavla, och måla själv och hänga upp! Hur svårt kan det vara att göra en s.k "designer tavla"?

För oftast är det bara färg som rinner i konstiga former över en blank tavla! Not that hard!

Nu ska jag iaf krypa ner i sängen, och försöka sova trots allt snarkande jag hör därifrån.

Hörs hej!


25;e!

Vad händer? den 25,e verkar det hända lite saker i strömsund?
Vilka är hemma, vad ska ni göra, och har ni lust att hitta på något?!

Kommentera för guds skull, så hörs vi!


Snart helg!

Snart är det helg igen. Jag har inte bloggat på ett tag.
Kan ju faktiskt bero på att jag har haft lite allt möjligt för mig.
I onsdags packade jag ihop mina saker, och begav mig in till stan. Hann precis med stadsbussen ut till Miche och Annika. Fick träffa deras dotter som har blivit så stor! Och toksöt var hon. Så jag fick sitta och mysa med henne hela dagen. Nervositeten steg, och jag sov inget alls den natten. Klokan fem på morgonen plockade Jahn upp mig, och sen for vi iväg och hämtade Sandra och Benny. Sen mot tågstationen.
Efter att ha varit åksjuk och döende och trött på tåget i en evighet var vi äntligen framme i Stockholm. Behöver jag säga att jag fick myrkrypningar i kroppen för att det var så mycket folk där? Stockholm är inte en stad för mig.
Så vi traskade runt i affärer och på gamla stan en hel dag, innan vi begav oss ut mot hamnen. Close up båten nästa!
Stressigt i början, men hur kul som helst. Lätt att jag gör om det, även fastän jag blev åksjuk när båten gungade som mest.
Sen har det varit full hålligång hemma. Bokat klipptid, så nästa vecka ska jag klippa mig. Någon som har förslag på vad jag ska göra med håret? För jag har inte ett humm!

Och nu har jag plockat, diskat och städat lite här hos Jahn, och nu ska jag försöka få tag i Anna!



Skabbig bild, I know!

Over and out!

Idag

tror jag det är lite roar de små!


Komplex

Varför känner du känslan i magen du gör just nu?
Är det musiken du lyssnar på, folket runtom dig, eller är du ensamen?
Vi har ständigt känslor som irrar runt i kroppen, utan att jämt förstå varför vi känner som vi gör. Ibland är vi lyckliga, och kan skratta åt småsaker här i livet, utan att riktigt veta varför vi är lyckliga.. Är det omgivningen som gör det åt oss?
Ibland kan vi vakna upp med en orolig känsla, kanske t.o.m en klump i magen utan att ens veta varför. Och ibland vet vi varför.

Jag brukar aldrig tänka på varför jag upplever de lyckliga känslorna jag har. För jag har fullt upp av att njuta av den stunden. Vi borde tänka lite mer på varför, så kanske vi kan förlänga de lyckliga stunderna. Det kan vara en komplimang, en blick, en rörelse, eller något du ser som gör att du känner dig helt varm inombords. Om vi memorerar stunderna väl, och tänker på dem en grå dag, kan den värmande känslan komma tillbaka då?

Hur många har upplevt känslan att vakna med en klump i magen och ha ångest, att må dåligt, och bara vilja somna om? Vissa har kanske en anledning, andra vaknar bara med det. Jag är en av dem som inte vet varför jag har det.. Ångest är en otroligt laddad känsla, En känsla som kan ha många orsaker. En känsla vi ältar i, en känsla vi funderar om. Vad beror det på? Förlänger vi den känslan genom att älta det, att försöka hitta anledningen till det, eller gör vi helt rätt i att försöka lösa problemet istället för att tänka på något annat?

Det finns så många känslor att skriva om, och jag vet inte varför jag skriver om dom. Jag tycker inte direkt om att skriva om vad jag har gjort idag, eftersom jag har svårt att sätta ord för det. Jag har svårt att beskriva min vardag utan att texten blir tråkig halvvägs. Istället skriver jag om saker som bara hoppar upp i hjärnan, som behöver komma ut ibland. Det kanske är intressant för vissa, och långtråkigt att läsa för andra. Det är upp till läsaren, inte mig.

Svartsjuka.

Svartsjuka.. En hemsk känsla. Det finns olika typers svartsjuka. Du kan vara svartsjuk på vad någon annan har. Du kanske också vill ha det, men vet att du aldrig kan få det. Iallafall inte för tillfället. Det kan handla om en partner, pengar, eller ett materiellt ting. Det är en typ utav svartsjuka. Något som kanske är lite lättare att hantera. Att skaka av sig. Sen har vi en annan sorts svartsjuka. När någon du tycker om väljer någon annan istället för dig. Eller om din partner tittar på någon annan, säger något om någon annan. Det kan sticka till, det kan göra ont. Och det kan eka kvar i huvudet i en evighet. Det kan göra att du vill förändra dig själv. Att du känner att du inte duger. Jag vet att jag inte är ensam om den känslan.

Och den här känslan kan utvecklas vidare också. Det kan leda till att du bara ser en annan som ser bra ut, du förstår inte varför du inte kan ha allt som han/hon har kroppsmässigt. Svartsjuka är en känsla som kan trycka ner oss totalt, och göra om oss till hemska människor.

Kärlek

Det här är en underbar känsla. En känsla alla bör uppleva. Det är en känsla jag har svårt att beskriva. Men jag ska försöka. När man träffas de första gångerna, och man har fjärilar i magen. Det är ett under att dom inte bara flyger ur magen, och man har svårt att sitta still. Man har svårt att hålla händerna i styr. De första kyssarna tar en till himlen och tillbaka. Och man gör sig extra fin i början när man träffas, man vill ju verkligen vara perfekt. Och man kan börja stamma, och få svårt att prata. Man vågar kanske inte säga allt man tänker jämt, för att man är rädd att det ska komma ut fel. Kärlek är en känsla vi förknippar med lycka. Och det är väll helt rätt på sitt vis, men det är även en känsla som kan såra en mest. För den man älskar, är den som kan göra en mest arg, och ledsen. Det finns ingen som kan såra en så mycket. Men den lyckliga känslan man har utav kärlek överväger oftast det sämre, och gör den inte det, då kanske det är dags att glömma personen du är med.

Hur upplever du känslorna som tagits upp i det här inlägget? Kommentera gärna, jag måste avrunda inlägget innan det blir för långt. Någon känsla du undrar över hur andra upplever, kommentera, så finns det en chans att jag skriver om det.  Eller är det en speciell sak du vill ska tas upp, för jag behöver komma igång med skrivandet igen!


Alla

Alla behöver en kram ibland.
Alla behöver höra hur otroligt fina och bra dom är ibland. Och att de är älskade.

Så alla underbara vänner, det här är till er! Ta åt er! För ni vet vilka ni är.

Jag älskar er, och ni är så underbara och fina. Jag önskar att jag kunde ha er närmare varje dag.
PUSS PÅ ER! Saknar er redan efter helgen! (och ec med för den delen.. även fastän hon inte var här.)





Nu har jag ju inte bilder på alla på datorn, men ni vet fortfarande vilka ni är! Pluttisarna! :D

Ett steg fram, två steg bak

Jag går och går men jag kommer verkligen INGENSTANS.
Jag har god lust att ge upp, jag ser ingen mening i något alls längre. Jag orkar inte sparka och hålla mig ovanför vattenytan hur länge som helst.

Inget fungerar någonsin som det ska, och det tär på mig. Ganska hårt....

RSS 2.0